Καιρός – Καλλιάνος: Φοβάμαι έντονα φαινόμενα πάλι την Κυριακή και την Τρίτη!

12 Ιουλίου 2019 23:52

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος περιγράφει πως θα είναι ο καιρός από το Σάββατο έως και την Τρίτη. Χτυπάει καμπανάκι ιδιαίτερα για την Κυριακή και την Τρίτη τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έχει εκδώσει ήδη η ΕΜΥ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο τετραήμερο κρούουν οι μετεωρολόγοι. Το newsit.gr επικοινώνησε με τον γνωστό μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο ο οποίος περιέγραψε μέρα με την ημέρα πως θα είναι ο καιρός από το Σάββατο έως και την ερχόμενη Τρίτη.

«Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος για τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», λέει ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Για το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα, θα υπάρξουν κάποιες τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα».

«Την Κυριακή όμως τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε αρκετές περιοχές που φαίνεται ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο και θα εντοπίζονται ισχυρές καταιγίδες. Αυτές θα είναι δυστυχώς πάλι τμήματα της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Κεντρικού και Βορείου – Βορειοανατολικού Αιγαίου της Νότιας Θεσσαλίας και της Στερεάς συμπεριλαμβανομένου και των Βορείων τμημάτων του νομού Αττικής».

Προσοχή κατά τη διάρκεια της Κυριακής γιατί φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη από όλες τις υπόλοιπες ημέρες

Την Δευτέρα, θα εξασθενήσουν ελαφρώς τα φαινόμενα αλλά από την Τρίτη πάλι ένα σύστημα με βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Ανακεφαλαιώνοντας για τις επόμενες τέσσερις με πέντε ημέρες θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατά τόπους καταιγίδες που κυρίως την Κυριακή και την Τρίτη θα έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα.

Ο κ. Καλλιάνος καταλήγει: «Θέλω να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια της Κυριακής ο καιρός θα είναι άστατος με έντονες κατά τόπους καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας όμως θα πρέπει να σταθούμε σε συγκεκριμένα τμήματα, όπως για παράδειγμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία την Θράκη στο κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο, στη νότιο Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, διότι εκεί φαίνεται ότι θα έχουμε τις πιο έντονες καταιγίδες ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις συνοδεία ισχυρών ανέμων. Ίσως επηρεαστεί με ισχυρά φαινόμενα και η Βόρεια μεριά του νομού Αττικής. Προσοχή λοιπόν κατά τη διάρκεια της Κυριακής γιατί φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη από όλες τις υπόλοιπες ημέρες».

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (13.7.2019) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (14.7.2019) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (14.7.2019) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos