Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες -Παλεύουμε μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι

13 Ιουλίου 2019 12:39

«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης περιγράφοντας την κακή κατάσταση της επιχείρησης.

«Είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει», ανέφερε μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η ΔΕΗ είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το “καλημέρα”;» διερωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός.

«Αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσει η χώρα»
«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι», δήλωσε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε: «Αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει η χώρα». Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση. Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη. Δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης», τόνισε ακόμη ο υπουργός Ενέργειας.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε», είπε ακόμη και συμπλήρωσε «Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σειρά άστοχων επιλογών από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική όταν το καλοκαίρι του 2015 είχε συμφωνηθεί με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια, έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος. «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ», σημείωσε ακόμη.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos