Εθελούσια έξοδος στην Πειραιώς: Μέχρι και 160.000 ευρώ η αποζηµίωση

16 Ιουλίου 2019 10:21

Το µίνιµουµ των µισθών της αποζηµίωσης είναι 12 και το µάξιµουµ 36, ενώ το ελάχιστο ποσό ορίζεται στα 10.000 ευρώ και το µέγιστο στα 160.000 ευρώ


Πρόγραµµα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς, µε το µάξιµουµ της αποζηµίωσης και των µπόνους να φτάνει τα 160.000 ευρώ µεικτά, καθώς η τράπεζα θέλει να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 150 εκατ. ευρώ την τριετία 2019-2021. Το πρόγραµµα θα είναι ανοιχτό µέχρι την Παρασκευή 16 Αυγούστου. Η εθελουσία είναι στοχευµένη σε συγκεκριµένους τοµείς, µε την Πειραιώς να αναλαµβάνει να εκπαιδεύσει τους εργαζόµενους που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς προκειµένου να απασχοληθούν ως ασφαλιστικοί πράκτορες, χρηµατοοικονοµικοί σύµβουλοι σε εταιρείες παροχής συµβουλευτικών υπηρεσιών ή ως ανεξάρτητοι brokers χρηµατοοικονοµικών υπηρεσιών. Αλλά και για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση µέσω επιδοτούµενων προγραµµάτων.

Ωστόσο, βασικός όρος είναι πως όσοι πάρουν το «πακέτο» για δύο χρόνια δεν θα εργαστούν στην κοινή εταιρεία διαχείρισης προβληµατικών δανείων που θα συστήσει η τράπεζα µε εταιρεία του Οµίλου Intrum, ή σε άλλη συστηµική τράπεζα. Αν το πράξουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στο ακέραιο το ποσό της αποζηµίωσης. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της διοίκησης, «η εθελουσία είναι στοχευµένη και αφορά κυρίως τοµείς των οποίων το αντικείµενο εργασίας έχει µειωθεί, καθώς αναδιαρθρώνεται ο κλάδος, µε αποτέλεσµα να υπάρχει υπερβάλλον προσωπικό κυρίως στο δίκτυο, όπου τα καταστήµατα έχουν µειωθεί κατά 150, και στο RBU (µονάδα διαχείρισης καθυστερούµενων οφειλών), όπου τα κόκκινα δάνεια έχουν µειωθεί κατά 8-9 δισ. ευρώ».

Το µίνιµουµ των µισθών της αποζηµίωσης είναι 12 και το µάξιµουµ 36, ενώ το ελάχιστο ποσό ορίζεται στα 10.000 ευρώ και το µέγιστο στα 160.000 ευρώ. Η εθελουσία προβλέπει ακόµα µέχρι και τρία χρόνια κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακής φύλαξης για όσους έχουν παιδιά ηλικίας µέχρι και το νηπιαγωγείο. Για πέντε χρόνια κάλυψη µέσω του οµαδικού ιατροφαρµακευτικού προγράµµατος. Επίσης συνεχίζεται η ευνοϊκή τιµολόγηση στα δάνεια όσων αποχωρήσουν, µε την προϋπόθεση ότι είναι ενήµερα.

Προϋποθέσεις για την εθελούσια έξοδο
Πιο συγκεκριµένα, δικαίωµα συµµετοχής έχουν οι εργαζόµενοι µε τρία χρόνια υπηρεσίας και πάνω, οι οποίοι απασχολούνται σε δίκτυο καταστηµάτων, µονάδες διοίκησης, Retail Banking & Distribution Networks, ∆ιαχείριση Πιστοδοτήσεων, Τεχνικά Εργα και ∆ιοικητική Υποστήριξη, Υπηρεσίες Καθαριότητας, Κίνηση Κεφαλαίων και Κεντρικές Εργασίες, Central Administration Units, Υπηρεσίες Ασφαλείας, RBU, Νοµικές Υπηρεσίες, Λοιπές Υποστηρικτικές Μονάδες, στις θυγατρικές leasing και factoring. Ενώ, ανεξαρτήτως µονάδας, δικαίωµα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν οι εργαζόµενοι που ιεραρχικά βρίσκονται σε επίπεδο από «Assistant Manager» έως και «Senior Director». Στο µεταξύ, χθες κλιµάκιο της Τράπεζας Πειραιώς, µε επικεφαλής τον CEO Χρήστο Μεγάλου, βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου άρχισε η ενηµέρωση των επενδυτών για την πορεία του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της τράπεζας, µε επίκεντρο την πορεία υλοποίησης της συµφωνίας ανάθεσης της διαχείρισης των µη εξυπηρετούµενων ανοιγµάτων της (NPEs) στην Intrum.

Να σηµειωθεί ότι η διοίκηση της Πειραιώς ανακοίνωσε ότι διερευνά το ενδεχόµενο συνεργασίας µε ισχυρό όµιλο από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού για την παροχή εξειδικευµένων λύσεων σε ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, µε στόχο τη διεύρυνση της ικανότητας παραγωγής εσόδων και την καλύτερη διαχείριση του ισολογισµού της. Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας, εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι η παροχή εξειδικευµένων και ανταγωνιστικών λύσεων χρηµατοδότησης σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos