Από μηνιγγίτιδα έχασε τη ζωή της η 17χρονη Ιταλίδα στο νοσοκομείο Νίκαιας

17 Ιουλίου 2019 16:25

Από μηνιγγίτιδα και όχι από τον ιό έμπολα, όπως αναφέρθηκε αρχικά, κατέληξε τελικά η άτυχη 17χρονη Ιταλίδα, που διακομίστηκε εκτάκτως με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από την Νάξο στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν τελικά οι εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ) στα δείγματα που έστειλαν οι γιατροί από το νοσοκομείο Νίκαιας. Η 17χρονη κοπέλα κατέληξε από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε στο iatropedia.gr:

«Δεν το διαχειριστήκαμε από την αρχή ως περιστατικό ‘Εμπολα, γιατί το παιδί δεν είχε ιστορικό επαφής με τη χώρα που ενδημεί ο ‘Εμπολα. Τα μέτρα που ζητήσαμε εμείς να λάβει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας ήταν μέτρα για μηνιγγίτιδα. Δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτό το «fake news», αναφέρει ο κ. Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας: Το παιδί ήταν άτυχο!
Η μηνιγγίτιδα έχει ένα εύρος συμπτωμάτων, από απλό πυρετό μέχρι αυτή τη βαριά κλινική εικόνα της θανατηφόρου μορφής, που σε σκοτώνει, αναφέρει ο κ. Τσιόδρας: "Αυτή είχε το 17χρονο κορίτσι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση την σκότωσε σε λιγότερο από 48 ώρες. Το παιδί όταν πήγε στο νοσοκομείο Νάξου δεν είχε τόσο έντονη συμπτωματολογία, κι όταν μπήκε η υποψία για μηνιγγίτιδα, εγώ μίλησα με τους γιατρούς, του είχαν δώσει ήδη πολύ σωστά, αγωγή για μηνιγγίτιδα. Ήταν ατυχία! ", λέει ο κ. Τσιόδρας.

iatropedia.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos