Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσοχή! Νέα απάτη μέσω sms σε κινητά!

17 Ιουλίου 2019 17:36

Συνεχίζονται οι εξαπατήσεις καταναλωτών μέσω πενταψήφιων sms στα κινητά τους τηλέφωνα, από εταιρείες οι οποίες χρεώνουν μεγάλα ποσά, με το πρόσχημα πως οι ίδιοι οι κάτοχοι αυτών των κινητών αιτήθηκαν τις υπηρεσίες τους.

Πώς “κάνουν φτερά” 6,42 ευρώ την εβδομάδα
Η μέθοδός τους είναι απλή. Πρώτα σας στέλνουν από πενταψήφιο αριθμό ένα μήνυμα στο κινητό σας με το οποίο σας παροτρύνουν να επισκεφτείτε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να διεκδικήσετε πλούσια δώρα.

“Διαγωνιστείτε και διεκδικήστε πλούσια έπαθλα! Μπείτε τώρα στο… (διεύθυνση ιστοσελίδας)” αναφέρει το πρώτο μήνυμα που έλαβε συνεργάτης μας και αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερο μήνυμα, το οποίο αναφέρει: “Αποδείξτε τις ικανότητές σας και το μεγάλο έπαθλο μπορεί να γίνει δικό σας. Μη χάνετε χρόνο. Μπείτε στο… (διεύθυνση ιστοσελίδας)”.

Όποιος επισκεφτεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανακαλύπτει ότι πρέπει για να συνδεθεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Εμείς δεν δώσαμε κανέναν τηλεφωνικό αριθμό, αλλά τα μηνύματα δεν σταμάτησαν να έρχονται…

Με τρίτο μήνυμα, μας έστειλαν έναν κωδικό, το όνομα της εταιρείας και το τηλέφωνό της και, επιπλέον, μας ενημέρωσαν για το ότι υπάρχει χρέωση 2.08 ευρώ επί 3 sms=6,42 ευρώ την εβδομάδα, συν τυχόν τέλη κινητής.

Και μας χρεώνουν και μας ζητούν να διαγραφούμε χωρίς να έχουμε καν εγγραφεί
Και τα μηνύματα συνεχίζονται… Με τέταρτο μήνυμα που μας έστειλαν, σχεδόν απανωτά, μας ενημέρωσαν για το ότι μπορούμε να διαγραφούμε από την υπηρεσία τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό. “STOP στο 54003” αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας μας να απενεργοποιήσουμε μια υπηρεσία την οποία ποτέ δεν ενεργοποιήσαμε.

Εξωφρενικές χρεώσεις από το πουθενά
Εάν δεν δώσετε σημασία σε αυτά ή σε παρόμοια μηνύματα, θεωρώντας ότι είναι κάποια προσφορά, στον επόμενο λογαριασμό θα βρείτε χρέωση για αυτά στο λογαριασμό σας, ακόμα και αν δεν έχετε εγγραφεί για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους. Πολλοί που δεν ελέγχουν τους λογαριασμούς τους πέφτουν θύματα και οι απατεώνες εισπράττουν, μέσω του παρόχου σας, τα ποσά που σας χρεώνουν.

“Τώρα η εγγραφή σας έχει γίνει, εάν θέλετε να προωθήσουμε κάποιο αίτημά σας…”

Εμείς, αρχικά, απευθυνθήκαμε στο τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας μας, από όπου μας είπαν ότι η χρέωση αφορά σε «υπηρεσίες τρίτων». Όταν επικοινωνήσαμε με την εταιρεία από την οποία λάβαμε τα μηνύματα, μας απάντησαν, αρχικά, ότι αυτά είναι μη χρεώσιμα. Όταν ανακαλύψαμε ότι έχουμε χρεωθεί, καλέσαμε ξανά στην εταιρεία και η υπάλληλος που μας απάντησε “μας έβγαλε τρελούς”, υποστηρίζοντας πως ζητήσαμε τις υπηρεσίες τους, με κάποιον τρόπο.

“Υπάρχει χρέωση 4,16 ευρώ” παραδέχτηκε “και αφορά σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία στο διαδίκτυο για τη διεκδίκηση κάποιου επάθλου” μας ενημέρωσε και μετά μας ρώτησε αν καταχωρίσαμε κάπου στο διαδίκτυο τον αριθμό του κινητού μας.

Η απάντησή μας ήταν αρνητική, αλλά η υπάλληλος επέμεινε ότι “για κάτι τέτοιο απαιτείται η καταχώριση του κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια ένας κωδικός PIN που αποστέλλεται με μήνυμα…”.

Επιμείναμε και εμείς, αφού πράγματι δεν καταχωρίσαμε κάπου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τη χρέωση, η απάντηση της υπαλλήλου ήταν: “Η εγγραφή σας έχει γίνει… τώρα αν θέλετε να προωθήσουμε κάποιο αίτημά σας… Έχετε καλέσει την εταιρεία (…), το κέντρο απενεργοποιήσεων. Πρόκειται για εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, κάποιες συνδρομητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο”.

Επικοινωνία μόνο μέσω e-mail
Επιπλέον, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον υπεύθυνο της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά δεν τα καταφέραμε. “Συνομιλείτε με εξωτερικό συνεργάτη σε τηλεφωνικό κέντρο, αυτό που μπορώ να κάνω είναι προωθήσω το αίτημά σας και να σας καλέσει κάποιος, είτε να σας δώσω ένα e-mail και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από αυτό” μας είπε η υπάλληλος.

newsit.gr

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr