Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιδικοί σταθμοί: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες -Δείτε τα αποτελέσματα

23 Ιουλίου 2019 21:21

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες και τα τελικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το 2019.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, μετά την εξέταση των ενστάσεων, τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα λάβουν επιταγές εισόδου (voucher), ανέρχονται σε 155.000. Στον αριθμό αυτό, περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις παιδιών που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ.

Ολα τα παιδιά για τα οποία υποβλήθηκαν αιτήσεις -και βεβαίως πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις- θα λάβουν voucher. Και αυτό γιατί έχουν εξασφαλιστεί για την υλοποίηση του προγράμματος συνολικά 270.000.000 ευρώ (235 εκατ. εθνικοί πόροι – και 60 εκατ. ευρωπαϊκοί).

Ως εκ τούτου, για τη νέα σχολική χρονιά (2019-2020) θα λάβουν επιταγές εισόδου 28.000 παιδιά παραπάνω. Πέρυσι δόθηκαν voucher σε 127.000 παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος επελέγη να γίνει μία και οριστική κατανομή των voucher ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα. Πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις: μία κατανομή γινόταν το καλοκαίρι και μία το Σεπτέμβριο.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη διαθέσιμα στο eetaa.gr

 Δείτε εδώ τους πίνακες ανά νομό

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, καταρτίζονται οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης των ωφελουμένων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα. Επομένως, οι αιτούντες θα μπορούν να δουν τα οριστικά αποτέλεσματα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) σήμερα 23 Ιουλίου.

Η είσοδος στην εφαρμογή θα απαιτεί τον ΑΦΜ της/του ενδιαφερόμενης/ου και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς TAXISnet του αιτούντος. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού. Στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της/του ωφελούμενης/ου, τα στοιχεία τουπαιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης»(Voucher). Οι ενδιαφερόμενοι θα θεωρείται ότι έλαβαν γνώση αυτών, με μόνη την ανάρτηση των σχετικών πινάκων εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ.

Μετά και την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ και αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι εκτυπώνοντας το από το eetaa.gr θα πρέπει να απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους με προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει θέση στον παιδικό σταθμό, μέχρι και την 2/9/2019.

Η εγγραφή στη Δομή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την ΕΕΤΑΑ., μεταξύ της/του ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες
Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών
Οι Υποχρεώσεις των ωφελουμένων
Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως για την μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης» και για τη μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και ημερησίως κ.λπ).
Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην ΕΕΤΑΑ εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του.

Την 1η ημέρα παροχής των υπηρεσιών,η ωφελουμένη συμπληρώνει και υποβάλει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο Εισόδου. Δίνεται η δυνατότητα στον Φορέα/Δομή μέσα από ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ να ενημερώνεται για την πορεία της υποβολής των Δελτίων Εισόδου και Εξόδου. Η σύμβαση θεωρείται ενεργή μόνον με τη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Εισόδου.

Τέλος οι ωφελούμενοι στο τέλος κάθε μήνα, υποχρεούνται να υπογράψουν το μηνιαίο δελτίο παρακολούθησης, βάσει του οποίου βεβαιώνεται η παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας του παιδιού τους από τη Δομή κατά το μήνα αυτό.

Οι ωφελούμενες/νοι,σε περίπτωση απουσίας του βρέφους/νηπίου/παιδιού τους πέραν των πέντε (5) συνεχόμενων ημερών, οφείλουν να προσκομίσουν στη Δομή,Υπεύθυνη Δήλωση ή ιατρικό πιστοποιητικό/ιατρική βεβαίωση ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο,στο οποίο θα αναφέρεται ο λόγος απουσίας του βρέφους/νηπίου/παιδιού τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αναιτιολόγητης απουσίας και της μη προσκόμισης των απαραίτητων ως ανωτέρω δικαιολογητικών, ο Δικαιούχος δύναται να προβεί σε ανάλογες μειώσεις. Οι ωφελούμενες/νοι οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Ερωτηματολόγιο Εισόδου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ Σημειώνεται ότι η εγγραφή σε Δομή θεωρείται έγκυρη μόνον μετά την ηλεκτρονική υποβολή του ερωτηματολογίου Εισόδου. Το αντίστοιχο ισχύει και σε περίπτωση αποχώρησης της/του ωφελούμενης/ου από το Πρόγραμμα, όποτε κι αν αυτό συμβεί, όπου τότε οφείλει να υποβάλει ηλεκτρονικά το Ερωτηματολόγιο Εξόδου και να προσκομίσει στη Δομή σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Σε καμία περίπτωση η μητέρα δεν πρέπει να αποκρύπτει την κατάσταση υγείας του παιδιού της, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Δομής.

iefimerid.gr

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr