Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «Μαύροι Πάνθηρες» της αστυνομίας βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

06 Αυγούστου 2019 21:12

Από το απόγευμα της Τρίτης βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι λεγόμενοι «Μαύροι Πάνθηρες» της αστυνομίας.

Πρόκειται για μάχιμους αστυνομικούς, οι οποίοι θα κάνουν πεζές περιπολίες με βαρύτερο οπλισμό, υποπολυβόλο MP5. Την πρώτη ημέρα που βγήκαν οι «Μαύροι Πάνθηρες» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η έμφαση δόθηκε σε σημεία της πόλης στα οποία υπάρχουν συχνά προβλήματα παραβατικότητας. Ομάδες τοποθετήθηκαν στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Ναυαρίνου και στον Λευκό Πύργο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.

Οι εντολές στους «Μαύρους Πάνθηρες»
Οι διαταγές που έχουν οι «Μαύροι Πάνθηρες» της αστυνομίας είναι να κάνουν ελέγχους σε υπόπτους και να είναι εμφανής η παρουσία τους, για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. Παράλληλα, αν χρειαστεί, θα συνδράμουν σε όποιο άλλο περιστατικό τους ζητηθεί. Στην ομάδα αυτή μετέχουν περίπου 30 αστυνομικοί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη. Ο στόχος είναι στην πλήρη ανάπτυξή τους οι «Μαύροι Πάνθηρες» να κάνουν περιπολίες από τουλάχιστον πέντε άτομα, όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι «Μαύροι Πάνθηρες» τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου συχνά υπάρχουν περιστατικά παραβατικότητας/ Φωτογραφία: grtimes
Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα οι «Μαύροι Πάνθηρες» θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό, έτσι ώστε η παρουσία τους να λειτουργεί αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα όποια περιστατικά λαμβάνουν χώρο εκεί.

iefimerida.gr

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr