Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εικόνες σοκ από τη Νέα Αρτάκη

13 Αυγούστου 2019 11:05

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.

Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλης, έξι χιλιόμετρα βόρεια των Ψαχνών, δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. «Το μέτωπο, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών, τεσσάρων χιλιομέτρων από το χωριό Μακρυμάλλης. Οι κάτοικοι είναι σε ετοιμότητα, αλλά τα χωριά δεν έχουν εκκενωθεί. Οι περισσότεροι είναι στο σημείο και βοηθούν στην κατάσβεση. Κάποιοι άλλοι βρίσκονται στις πλατείες. Υπάρχουν ασθενοφόρα για τυχόν αναπνευστικά προβλήματα. Το δύσκολο κομμάτι αυτή τη στιγμή είναι ο πολύ πυκνός καπνός», τόνισε ο κ. Ψαθάς.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr