Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στην Εύβοια: Σε Πλατάνα και Κοκκάλα η μεγάλη «μάχη» των πυροσβεστών

14 Αυγούστου 2019 11:31

Συχνές είναι οι αναζωπυρώσεις - Αγωνία για τους ανέμους – Τιτάνια η επιχείρηση της πυροσβεστικής - 9 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα και 280 πυροσβέστες προσπαθούν να δαμάσουν τις φλόγες


Στις περιοχές Πλατάνα και Κοκάλα δίνεται από το πρωί της Τετάρτης η μεγάλη «μάχη» των πυροσβεστών στην κεντρική Εύβοια που φλέγεται από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ατέλειωτο μαύρο τοπίο αποκαλύπτει η σημερινή μέρα στην Κεντρική Εύβοια ανάμεσα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι σε μια μοναδική πευκόφυτη δασωμένη περιοχή που λίγο πριν ήταν καταφύγιο της άγριας φύσης. Με τον πλέον τραγικό τρόπο μιλούν για τρομακτική οικολογική καταστροφή ωστόσο όμως η σημερινή μέρα φέρνει και μια ανακούφιση καθώς διασφαλίστηκε η ανθρώπινη ζωή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν την δική τους μάχη από το έδαφος και τον αέρα για να περιορίσουν τα περιφερειακά μέτωπα που απειλούν να επεκταθούν.

Στην περιοχή παραμένουν περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.

Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 9 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζουν 2 ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ.

Ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ενεργό μέτωπο υπάρχει προς το χωριό Σταυρός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ όπου εκεί η φωτιά καίει ένα συμπαγές δάσος με κατεύθυνση προς το χωριό Σταυρός από το οποίο απέχει περίπου στα 2 χιλ.

Το συγκεκριμένο χωριό έχει εκκενωθεί από τη χθεσινή μέρα προληπτικά ωστόσο όμως υπάρχουν χαράδρες ενδιάμεσα όπου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν με συνέπεια το μέτωπο της φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία. Παράλληλα οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν τις ρίψεις των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

protothema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr