Γρίφος η πορεία του ιρανικού τάνκερ: Παρακολουθούμε στενά, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

20 Αυγούστου 2019 13:44

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του ιρανικού τάνκερ Adrian Darya 1 που πλέει προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Καλαμάτα.


Συνεχίζεται το θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ που πλέει προς Καλαμάτα -Προειδοποιούν την Αθήνα οι ΗΠΑ
Την ώρα που η Ουάσινγκτον χτυπά καμπανάκι στην Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διπλωματικές πηγές της χώρας μας αναφέρουν πως το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει προκύψει με το δεξαμενόπλοιο ιρανικών συμφερόντων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου.
Τις πληροφορίες που θέλουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο να κατευθύνεται προς την Καλαμάτα σχολίασε και εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Οπως σημειώνει, το ιρανικό πλοίο μεταφέρει παράνομο πετρέλαιο με στόχο να «τροφοδοτήσει» ιρανικές και συριακές τρομοκρατικές εκστρατείες.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας μας, όπως και οποιοδήποτε, άλλης φύσης, αίτημα προς τις ελληνικές αρχές.

Γρίφος η πορεία του Adrian Darya στη Μεσόγειο
Το ιρανικό τάνκερ που βρίσκεται στο επίκεντρο μίας οργισμένης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη βρισκόταν σήμερα το πρωί σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Οράν (Αλγερία) πλέοντας προς ανατολάς. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Irna, ιρανός λιμενικός αξιωματούχος, ο Τζαλίλ Εσλάμι, δήλωσε ότι το τάνκερ πλέει σε διεθνή ύδατα. Αοριστία καλύπτει τον τελικό του προορισμό και την τύχη του φορτίου του. Οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν επιβεβαίωσαν ποτέ επισήμως τον απόπλου του.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos