Ορκίζεται δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

25 Αύγουστος 2019 19:07

Ξεκίνησε στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Στην Ακαδημία Πλάτωνος βρίσκεται ήδη πλήθος κόσμου, ενώ τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έφτασε λίγο πριν τις 18:00 στο Πάρκο, συνοδεύουν η σύζυγός του και ο γιος τους.

Πλήθος πολιτών κατευθύνεται στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά και επιλέγει άλλο σημείο για την ορκωμοσία.

Ο Παύλος Γερουλάνος στην ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Το περιβάλλον του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η επιλογή της Ακαδημίας Πλάτωνος συμβολίζει την πρόθεσή του να εστιάσει την προσοχή της δημοτικής Αρχής σε κάθε γειτονιά του δήμου και όχι μόνο στο κέντρο.

Παρών και ο Νίκος Βούτσης στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κώστας Μπακογιάννης: «Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα»
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε μιλήσει πρόσφατα, στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του. Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε τονίσει ότι «δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα», ενώ υποστήριξε ότι στόχος του είναι η καθιέρωση της συνεργασίας κυβέρνησης και δημοτικής Αρχής «ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις όπου χρειάζεται».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης είχε αναφερθεί στη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου συντονιστικού κέντρου για την ασφάλεια «με τη συνεργασία της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας». Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε μιλήσει επίσης για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων, την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και την παροχή κινήτρων
για την επιχειρηματικότητα στην πόλη και τη στρατηγική ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού μας κεφαλαίου.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θέτει ο Κώστας Μπακογιάννης είχε δηλώσει ότι «οι προτεραιότητες του Δήμου οφείλουν να ταυτίζονται με αυτές των Δημοτών. Αυτό θα ήταν προφανές αν εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι δεν αισθάνονταν σήμερα αόρατοι και ξεχασμένοι. Το στοίχημα και η δέσμευση είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας. Η καθαριότητα, το φως, το πράσινο. Τα αυτονόητα μας λείπουν» σημείωνε καταλήγοντας ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos