Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, σε ηλικία 83 ετών.

13 Σεπτεμβρίου 2019 10:13

Τα τελευταία χρόνια έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε το 1936 και λίγα χρόνια μετά η οικογένειά του μετακόμισε στη Δράμα, όπου μαθητής ακόμα, σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος της Δράμας».

Υπήρξε εκδότης των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Αδέσμευτος Τύπος».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ρίζος
Ο Δημήτρης Ρίζος είχε γεννηθεί στην Πρώτη Σερρών το 1936.

Η μετακόμιση της οικογένειας στη Δράμα έδωσε την ευκαιρία στον μικρό να δείξει από πολύ νωρίς την κλίση του στη δημοσιογραφία.

Λόγω της στενής σχέσης του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Δημήτρης Ρίζος βρέθηκε πολύ σύντομα στο γραφείο του.

Όταν ο Καραμανλής ήταν υπουργός Δημοσίων Εργων, ο νεαρός τότε Δημήτρης Ρίζος έγινε αρχικά το παιδί για όλες τις δουλειές.

Το βράδυ που επέστρεψε ο Κ.Καραμανλής από το Παρίσι, ο Ρίζος ήταν στον Έβρο ως επιστρατευμένος, αλλά την επομένη καλήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα για να είναι δίπλα στον πρώτο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Λίγο αργότερα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ιστορική «Βραδυνή» του Τζώρτζη Αθανασιάδη, χωρίς να εγκαταλείψει μέχρι το 1980 το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η μεταγραφή του στον «Ελεύθερο Τύπο» δεν εκτόξευσε μόνο τις δικές του μετοχές, αλλά και αυτές της εφημερίδας, αφού το δισέλιδο που υπέγραφε με τίτλο «Ανάδελφος Τύπος» έγινε αμέσως το αγαπημένο των αναγνωστών.

Όταν έφυγε από την εφημερίδα πήγε στον «Αδέσμευτο Τύπο», όπου και παρέμεινε για αρκετά χρόνια.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos