Αλλάζει η σήμανση των τηλεοπτικών εκπομπών από τις 30 Σεπτεμβρίου!

21 Σεπτεμβρίου 2019 13:09

Έπειτα από πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποφάσισε την αντικατάσταση των γνωστών σε όλους μας τηλεοπτικών σημάτων καταλληλότητας – τα οποία είχαν τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων – με νέα σύμβολα, ξεκινώντας από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019.


Η Υπουργική Απόφαση (106/2019), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθορίζει την νέα κατάταξη και σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα οποία χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες περιεχομένου «ανάλογα με το βαθμό δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενό τους στην προσωπικότητα και στην εν γένει σωματική, ηθική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των ανηλίκων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΦΕΚ 2300/Β/12-6-2019.

Κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζεται στην οθόνη οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας/κατάταξης του προγράμματος, ενώ κάθε σύμβολο θα μεταδίδεται σε εμφανές σημείο της οθόνης, σε μέγεθος, ένταση και διάρκεια που καθιστά δυνατό τον εντοπισμό του από το μέσο τηλεθεατή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα είναι υποχρεωμένοι να προβάλλουν ένα από τα πέντε νέα σήματα καταλληλότητας, ακόμα και κατά την προβολή των τρέιλερ των ταινιών που θα έχουν στο πρόγραμμά τους.

Συγκεκριμένα, οι πέντε κατηγορίες περιεχομένου, καθώς και τα σύμβολα που τις συνοδεύουν, διαμορφώνονται ως εξής:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos