Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση: Thomas Cook - Πληροφορίες για πελάτες στην Ελλάδα

23 Σεπτεμβρίου 2019 15:51

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά πρόγραμμα στήριξης για τους πελάτες της Thomas Cook στην Ελλάδα

· Η Thomas Cook προχώρησε σε παύση λειτουργίας, επομένως, όλα τα πακέτα διακοπών έχουν ακυρωθεί

· Η Βρετανική Κυβέρνηση εγγυάται τις πληρωμές των ξενοδοχείων για τους πελάτες που καλύπτονται από το σχήμα ATOL

· H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ξεκινά πρόγραμμα επαναπατρισμού των πελατών της Thomas Cook.

O Όμιλος της Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου και της αεροπορικής εταιρίας, προχώρησε σε παύση λειτουργίας. Όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών έχουν ακυρωθεί. Περίπου 150,000 πελάτες της Thomas Cook βρίσκονται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή.

Η Βρετανική Κυβέρνηση κατανοεί ότι όταν μια επιχείρηση με μακρά ιστορία προχωρά σε παύση λειτουργίας, δημιουργείται ανησυχία σε πελάτες, εργαζομένους, ξενοδόχους και άλλους συνεργάτες, την οποία αναγνωρίζει και λαμβάνει σοβαρά υπόψη της.

Η Βρετανική Κυβέρνηση ανέθεσε στη Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ξεκινήσει πρόγραμμα επαναπατρισμού των πελατών της Thomas Cook στη Βρετανία από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διασφαλίσει τα αεροσκάφη που χρειάζονται για την επιχείρηση επαναπατρισμού. Έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται η Thomas Cook για τα πακέτα διακοπών της ώστε να τους ενημερώσει ότι το κόστος της παραμονής καλύπτεται από το σχήμα ATOL.

Στην ιστοσελίδα www.thomascook.caa.co.uk την οποία διαχειρίζεται και ενημερώνει η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι διαθέσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις πτήσεις επαναπατρισμού καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη των εξόδων παραμονής που αφορούν και όσους καλύπτονται από το σχήμα ATOL και όσους δεν καλύπτονται.

Δεδομένης της μεγάλης κλίμακας της κατάστασης, κάποιες αλλαγές είναι αναπόφευκτες, ωστόσο, η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στοχεύει στην πραγματοποίηση των πτήσεων επαναπατρισμού με την μικρότερη δυνατή απόκλιση από τις αρχικές πτήσεις.

Οι πελάτες της Thomas Cook που βρίσκονται στην Ελλάδα παρακαλούνται να επιβεβαιώνουν τις λεπτομέρειες της πτήσης τους στην ειδική ιστοσελίδα, www.thomascook.caa.co.uk προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης να επισκέπτονται την ειδική ιστοσελίδα www.thomascook.caa.co.uk.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr