Εκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι τις επόμενες ώρες

24 Σεπτεμβρίου 2019 11:22

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/09 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24/09 στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

 

Στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τα ολικά ύψη βροχής που καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα έως τις 9 το πρωί της Τρίτης 24/09, φαίνονται τα πολύ μεγάλα ποσά νερού που δέχτηκε κατά τόπους ο νομός Ιωαννίνων.

Για το υπόλοιπο της Τρίτης 24/09 αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 25/09, όμως από τις πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το βράδυ της Τρίτης 24/09, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη την χώρα:
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα μέχρι 6, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τα δυτικά βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, που από το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο Θρακικό. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στη Θεσσαλία, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερ

eletherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos