«Συναγερμός» για τον καιρό: Μέτωπο καταιγίδων σαρώνει τη χώρα -Δείτε τις περιοχές

03 Οκτωβρίου 2019 19:07

Αναλυτικά δεδομένα για τη μεταβολή του καιρού και τα σημεία όπου αναμένονται καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις, δημοσιοποίησε η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης 03/10. Τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και προϊόντων, επίγειων καμερών, και μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, καταφέραμε να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη της καταιγίδας αυτής από την μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη.

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε το εντυπωσιακό σύννεφο, με την ονομασία shelf cloud. Το σύννεφο βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, όπως αποτυπώθηκε από φωτογραφίες στο Παλαιό Φάληρο (Κική Φιλοξενίδη) και στην Αθήνα (Φίλιππος Καλποδινός), αντίστοιχα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos