Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων

16 Οκτωβρίου 2019 21:32

Μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, από 100% που ισχύει σήμερα στο 95% ή στο 90%, τουλάχιστον για φέτος, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, με τη νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, η οποία εάν υιοθετηθεί το σχέδιο, θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα δουν μειωμένη την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Για όσους έχουν ήδη εξοφλήσει το φετινό φόρο εισοδήματος η διαφορά στο φόρο που θα προκύψει μετά τη μείωση της προκαταβολής φόρου θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων εξοφλείται σε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενόμενης από το τέλος Ιουλίους έως και το τέλος Δεκεμβρίου.

Το «μέρισμα» στις επιχειρήσεις έχει, σύμφωνα με το in.gr, εφάπαξ χαρακτήρα και οι θεσμοί είναι ενήμεροι γι’ αυτό.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί και συγκεκριμένα εάν θα αφορά μόνο τις συνεπείς επιχειρήσεις που παρουσίασαν κέρδη το 2018 ή περισσότερες.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, διάστημα στο οποίο θα έχει γίνει γνωστό και το ύψους του υπερπλεονάσματος που θα διατεθεί το 2019.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos