Κρήτη: 18χρονη πάλευε 12 ώρες με τα κύματα, την έσωσαν ψαράδες

19 Οκτωβρίου 2019 12:49

Επί 12 ώρες πάλευε με τα κύματα μια 18χρονη στην Κρήτη. Για καλή της τύχη, την εντόπισαν ψαράδες οι οποίοι της έσωσαν τη ζωή.

Όπως υποστήριξε το νεαρό κορίτσι, στην προσπάθειά της να πιάσει την τσάντα της από ένα απόκρημνο σημείο γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα με το ρεύμα να την παρασέρνει στα ανοιχτά. Η κοπέλα είχε τύχη «βουνό» όπως είχε και ένας άνδρας το καλοκαίρι, πάλι στην Κρήτη, καθώς παρασύρθηκε από μεγάλα κύματα και τον έσωσαν ναυαγοσώστες.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός από αυτούς, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων Αγίου Νικολάου, Γιώργος Σαρειδάκης, ο οποίος όπως είπε μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που πάει για ψάρεμα βράδυ.

Ο κ. Σαρειδάκης που βρήκε την κοπέλα, ενημέρωσε το λιμενικό / Φωτογραφία: anatolh.com
«Στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα φύγαμε μαζί με έναν φίλο μου από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και πήγαμε για ψάρεμα. Ήταν μία ήσυχη βραδιά, πήγαμε στο σημείο και με το που σβήσαμε τον κινητήρα, είχε απόλυτη ησυχία, λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούσαμε κάποιον να φωνάζει ‘μαμά, μαμά’ και να κλαίει. Παραξενεύτηκα και του λέω ‘άκουσες τη φωνή’. Ήμασταν κοντά σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και μου λέει ‘μπορεί να είναι από την παραλία του ξενοδοχείου και επειδή είναι άπνοια να το φέρνει ο ήχος’. Δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία… Πού να πάει το μυαλό σου ότι στη μέση του πουθενά θα είναι κάποιος άνθρωπος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρειδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε:

«Φύγαμε από το σημείο και για καλή της τύχη γυρίσαμε ξανά έπειτα από μία ώρα. Μόλις γύρισα άκουσα ξανά τη φωνή λίγο πιο δυνατά… Τότε ήμουν 100% σίγουρος ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα… Το κοριτσάκι φώναζε ‘μαμά, μαμά’ και έκλαιγε… Μετά από 15 λεπτά που έψαχνα εντόπισα μία μικρή άσπρη κουκκίδα στη μέση του πουθενά, κατάλαβα ότι ήταν το κεφάλι ενός ανθρώπου. Πήρα αμέσως το Λιμεναρχείο και είπα ότι έχω βρει άνθρωπο στη θάλασσα… Έριξα το σωσίβιο ακριβώς μπροστά της, ήταν τόσο εξουθενωμένη που δεν μπόρεσε καν να απλώσει το χέρι της και να το πιάσει. Έκανα τρεις προσπάθειας, είδα ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, μπροστά στα μάτια μου βυθιζόταν μέσα στο νερό… Το κορίτσι ήταν σε κατάσταση σοκ, οι δυνάμεις της ήταν ελάχιστες, από τη μέση και κάτω δεν ένιωθε τα πόδια της», ανέφερε ο ψαράς που τη βρήκε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos