Standard and Poor’s: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία!

25 Οκτωβρίου 2019 23:41

Η Standard and Poor's αναβάθμισε απόψε την ελληνική οικονομία. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης "ανέβασε" την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από ΒΒ- σε Β+.


Ως ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην νέα κυβέρνηση μεταφράζεται η κίνηση. Το outlook είναι θετικό, κάτι που σημαίνει πως μέσα στο 2020 είναι δυνατή και νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και βεβαίως η πολιτική σταθερότητα.


Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒ- σε Β+ προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής (25.10.2019) ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard And Poor’s.

Η αναβάθμιση, όπως αναμενόταν συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση και στην ελληνική οικονομία.

Όπως καταγράφει η έκθεση της S&P, το outlook είναι θετικό, κάτι που σημαίνει πως εντός του προσεχούς 12μήνου είναι δυνατή μια νέα αναβάθμιση, εφόσον διατηρηθεί η μεταρρυθμιστική ορμή.

Η προηγούμενη κατηγορία ΒΒ- , που είχε καταταχθεί η ελληνική οικονομία, βρίσκεται τρεις βαθμίδες πιο χαμηλά από αυτήν που θεωρείται ως ασφαλής για επενδύσεις.

Η αναβάθμιση της Standard and Poor’s προστίθεται σε μία αλυσίδα θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα:

Πριν από μερικά 24ωρα, ο γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope είχε αναβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε ΒΒ από ΒΒ- , διατηρώντας θετική την προοπτική του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos