Πρόσφυγες στα Γιαννιτσά: Επεισόδια με κατοίκους για να μην εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο

03 Νοεμβρίου 2019 11:44

Κάτοικοι έκαναν μπλόκα για να μην προσεγγίσουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Γιαννιτσών, ενώ μπλόκο έκανε άλλη ομάδα και στο ύψος του Στρυμονικού προς


Σέρρες - Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας και τελικά τα λεωφορεία έφτασαν στους προορισμούς τους μέσω παραδρόμων
Νέες αντιδράσεις, αντίστοιχες εκείνων των προηγούνων ημερών στα στα Βρασνά, σημειώθηκαν τη νύχτα στα Γιαννιτσά και στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψους των διοδίων του Στρυμονικού, καθώς ομάδες κατοίκων, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με πρόσφυγες να φτάσουν στους προορισμούς τους, δηλαδή σε ξενοδοχεία όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα με το grtimes.gr τα δύο λεωφορεία που κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Γιαννιτσών, έφθασαν από παράδρομο στον προορισμό τους. Το ίδιο συνέβη και με το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Σερρών.

Πιο έντονη ήταν η διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε κατά τις 10:30 το βράδυ εχθές, στο 5ο χλμ Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης, όταν 30-40 άτομα έκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν την προσέγγιση σε ξενοδοχείο, των προσφύγων που μεταφέρονταν από τα νησιά. Το θέμα επιλύθηκε καθώς τα λεωφορεία έφθασαν στον προορισμό τους , από παράδρομο. Όσοι είχαν συγκεντρωθεί σε αντίδραση για την έλευση προσφύγων και μεταναστών, διαλύθηκαν περί τις 6 το πρωί σήμερα. Δείτε το βίντεο από το logospellas.gr:

Διωγμός του λεωφορείου με τους μετανάστες, ένταση με την Αστυνομία, Γιαννιτσά, 03 11 2019

Κάτι αντίστοιχο, μπλόκο στο δρόμο, επιχείρησε να κάνει μικρότερη ομάδα ατόμων στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, αλλά και σε εκείνη την περίπτωση το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες πέρασε χωρίς πρόβλημα και έφθασε στον προορισμό του.

Θεοδωρικάκος: Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

Ο Yπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά αναφέροντας για το μεταναστευτικό πως:

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων" τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα.

Όπως εξήγησε: "Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας. Συντονισμένα και οργανωμένα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Το αντιμετωπίζουμε με σχέδιο. Είναι δύσκολο."

"Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες" επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos