Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιξαν οι πύλες του ΕΜΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου 2019 12:17

Από σήμερα, 15 Νοεμβρίου, ξεκινούν «παραδοσιακά» οι εκδηλώσεις μνήμης στο ΕΜΠ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

 

Κατά το τριήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πόρτες του ΕΜΠ θα ανοίγουν στις 9:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 21:00. Την Κυριακή, ωστόσο, οπότε θα κορυφωθούν και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ πέριξ του Πολυτεχνείου, κατά τις 14:00 αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εκκένωση των χώρων του ΕΜΠ.

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης στο ΕΜΠ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16:00, την Κυριακή, και, ως είθισται, θα έχει προορισμό την αμερικανική πρεσβεία.

Ανησυχία στο ΕΜΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) εξέφρασε την ανησυχία της εν όψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο ζήτημα επανήλθε χθες ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, εκφράζοντας, μάλιστα, την αντίθεσή του στην απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) να κλείσει το ίδρυμα έως την Κυριακή.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή εορτασμού της 17ης Νοέμβρη τονίζει πως οι «εξελίξεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η δράση των δυνάμεων καταστολής με στόχο την τρομοκράτηση του λαού λίγες μέρες πριν από το τριήμερο των εκδηλώσεων για να τιμηθεί η 46η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973 συνιστούν σοβαρό κίνδυνο» και καλεί τους πολίτες να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr