Ασφαλιστικό: Ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους

15 Νοεμβρίου 2019 12:22

Τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του στο Thessaloniki Summit 2019, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους, αποσυνδέοντας την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα. Είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσουν οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι», ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι το ασφαλιστικό αυτό «παύει, με λίγα λόγια, να είναι νέο Φορολογικό. Γιατί εμείς, μειώνοντας τους φόρους, εξασφαλίζουμε πολύ περισσότερο εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να αποταμιεύουν περισσότερο αλλά και να μένουν με μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα, μετά τους φόρους και τις εισφορές».

Οπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου επέφερε «ολέθρια» αποτελέσματα καθώς «επέβαλε συνειδητά δυσβάσταχτες εισφορές, "γονατίζοντας" και αποθαρρύνοντας ένα παραγωγικό και δημιουργικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας. Ενίσχυσε ραγδαία την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό το οποίο σας λέω».
Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται 10 αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου με το νέο ασφαλιστικό που αναμένεται στη Βουλή τον Δεκέμβριο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos