Η Ελλάδα της αντίστασης, 77 χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή και βαθειά χαραγμένη στην μνήμη μας

23 Νοεμβρίου 2019 19:46

Τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που όρθωσαν το ανάστημά τους και οργανώθηκαν σε πατριωτικές ,αντιφασιστικές μικρές και μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις πολεμώντας, με όποιο μέσον μπορούσαν, τον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του.


Τιμούμε όσους πήραν μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, που ήταν κορυφαία πράξη της Εθνικής Αντίστασης.

Τιμούμε τη μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση το ΕΑΜ και μαζί τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και την Εθνική Αλληλεγγύη, που σε πόλεις και χωριά, σε βουνά και πεδιάδες έγραψαν λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης, αφήνοντας στις νεότερες γενιές, ως παρακαταθήκη και οδηγό, το πνεύμα της Αντίστασης ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας, αλλά και ενάντια στον φασισμό, την ακροδεξιά, τον εθνικισμό και την κρατική βία και καταστολή.

Τα νησιά μας, η Πάρος και η Αντίπαρος, τα δύσκολα εκείνα χρόνια της γερμανική και της ιταλικής κατοχής πλήρωσαν βαρύ τίμημα με φυλακίσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις συμπατριωτών μας, αλλά και μεταφορά τους στα κολαστήρια της ναζιστικής Γερμανίας, από τα οποία ορισμένοι δεν επέστρεψαν.
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να πάρουν μέρος, στις εκδηλώσεις της Κυριακής, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, γνωστούς και άγνωστους για τη λευτεριά της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα της αντίστασης, 77 χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή και βαθειά χαραγμένη στην μνήμη μας φωτίζοντας τον ανηφορικό δρόμο των αγώνων του λαού μας για διεύρυνση της δημοκρατίας με δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos