Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jumbo: Έχασε τη δικαστική διαμάχη για το σήμα «UNIVERSITY»

05 Δεκεμβρίου 2019 18:40

Nα μην χρησιμοποιήσει στο μέλλον το σήμα University της SKAG και να αποσύρει όλα τα επίμαχα προϊόντα υποχρεώθηκε η Jumbo με δικαστική απόφαση.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Skag, η Jumbo με την υπ. αριθμ. 32212/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERSITY» της SKAG και υποχρεώθηκε να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά.

Το δικαστήριο υποχρέωσε επίσης την Jumbo να αποσύρει από την ελληνική αγορά όλα τα σπιράλ τετράδια πολλαπλών θεμάτων που φέρουν τη σύνθετη λεκτική ένδειξη «University Book» καθώς και να καταβάλλει στην SKAG το ποσό των 6.815,25 ευρώ.

Όπως λέει ο νομικός σύμβουλος της SKAG, Δημήτρης Μάρκου, το παραπάνω ποσό που δίδεται ως αποζημίωση σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει, τη ζημιά που έχει υποστεί η εταιρεία που εκπροσωπεί για την επί δύο έτη παράνομη χρήση του σήματος με πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων. Σπεύδει μάλιστα να τονίσει πως η αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει η Jumbo στην SKAG κοστολογείται στα 2 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Για αυτό το λόγο, συνεχίζει ο κ. Μάρκου, η SKAG δεσμεύεται να προχωρήσει «μέχρι την πλήρη δικαίωση της SKAG και την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη τόσο του αντιδίκου όσο και κατά αυτών που θεωρούμε ότι χειραγωγήθηκαν, προχωρώντας ακόμη και σε αγωγές κακοδικίας (έστω και αν η τελευταία καταδίκη δικαστή έγινε πριν 50 χρόνια!). Για να συμπληρώσει πως: «Θα ζητήσουμε δε η υπόθεσή μας να φτάσει μέχρι την υπέρτατη δικαστική εξουσία και εάν δεν βρούμε δικαίωση στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr