Θάνος Μικρούτσικος: Το τελευταίο αντίο

30 Δεκεμβρίου 2019 15:04

Αυτή την ώρα η πολιτική κηδεία του συνθέτη στο Α' Νεκροταφείο - Περνά στην αιωνιότητα με το έργο του


Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο λένε η οικογένεια, οι φίλοι του και όλοι όσοι ταξιδεύουν με τα τραγούδια του και τη μουσική του. Με τη φωνή του, με τη μουσική του άρχισε η πολιτική του κηδεία: Στα μεγάφωνα ακούστηκε το «Για το φτωχό Μπέρτολτ Μπρεχτ». Όλοι άκουσαν σιωπηλά και στη συνέχεια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τους επικηδείους, στην πολιτική κηδεία που γίνεται στην αίθουσα πολιτικών τελετών του Α' Νεκροταφείου της Αθήνας εκφωνούν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Αύριο η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Νωρίτερα, περίπου από τις 10.30 το πρωί η σορός είχε φτάσει στο Α' Νεκροταφείο, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πίσω από τη σορό του αγαπημένου τους έφτασαν πρώτοι η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, μαζί με τα παιδιά τους Αλεξάνδρα και Στέργιο.

Μεταξύ των πρώτων στο Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν ο ανιψιός του Στέργιος Μικρούτσικος, γιος του Ανδρέα, ο Γιώργος Κιμούλης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη που άφησε λουλούδια, το στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έφτασε στην αίθουσα των πολιτιών τελετών του Α' Νεκροταφείου, συντετριμμένος, ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Το παρών δίνουν καλλιτέχνες που έχουν συνδέσει την πορεία τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπως ο Κώστας Θωμαΐδης. Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν, επίσης, Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν, επίσης, ο Γιάννης Μπέζος, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, η Λόλα Νταϊφά, ο Αχιλλέας Χαρίτος, ο Γιάννης Πολίτης, ο Παύλος Τσίμας, η Ιωάννα Καρυστιανή, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, η Όλγα Παυλάτου, ο Χρήστος Λεοντής, η Ουρανία Μπασλή, ο Νίκος Θρασυβούλου, ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Σταύρος Τσακίρης, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Κόρα Καρβούνη και ο Κώστας Φαλελάκης.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos