Σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος -Το ΙΧ του έπεσε σε γκρεμό

11 Ιανουαρίου 2020 00:35

Τραγικό θάνατο φέρεται να βρήκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος από τροχαίο, καθώς το ΙΧ που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα έγινε στην Ηπειρο, στο χωριό Αετομηλίτσα απ' όπου καταγόταν, όταν ο 76χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr τον άτυχο οδηγό εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν. Τη σορό του άτυχου άντρα παρέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και στη συνέχεια ασθενοφόρο.
Ο Θ. Νιτσιάκος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ο Θ. Νιτσιάκος είχε την γνωστή ομώνυμη εταιρεία πτηνοτροφίας και δραστηριοποιούνταν επίσης στον τουρισμό με το γνωστό ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος
Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Βίντεο: Η ιστορία της Νιτσιάκος, όπως την εξιστορούσε ο ίδιος ο ιδρυτής της
Ο Θόδωρος Νιτσιάκος μιλά στο βίντεο για όλη του την σταδιοδρομία μέχρι να εδραιωθεί στο χώρο της εκτροφής πουλερικών.

Play Video
Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή αλεύρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos