Αύξηση 300% στις τιμές για μάσκες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

07 Φεβρουαρίου 2020 15:18

Σε σοβαρές καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο ΕΣΥ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Ακόμη και κατά 300% ακριβότερα προμηθεύονται τις χειρουργικές μάσκες τα νοσοκομεία λόγω της αισχροκέρδειας που υπάρχει από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις στην αγορά, καταγγέλλουν τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδικότερα με βάση τα τιμολόγια που έδωσαν στη δημοσιότητα, καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην τιμή για απλές χειρουργικές μάσκες αλλά και για υψηλής προστασίας μάσκες, λόγω των αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία.

Λόγω της ανησυχίας άλλωστε για τον κορωναϊό αλλά και για τον ιό της γρίπης, οι μάσκες έχουν κάνει…φτερά το τελευταίο διάστημα και από τα απλά φαρμακεία της γειτονιάς όπου σπεύδουν οι πολίτες για να προμηθευτούν είδη προστασίας. Αντίστοιχες ελλείψεις παρατηρούνται και στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες να εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

«Την ανησυχία των πολιτών την ενισχύουν οι δηλώσεις αρμοδίων του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας που θεωρούν πολύ πιθανόν την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας λόγω της γρίπης και την προετοιμασία για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν αυξημένες ανάγκες για προμήθεια μασκών.

Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει: «Αναφερόμαστε για τα Νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα Νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις και είναι πολλά. Τα Νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτό τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στην «μαύρη αγορά». Μάλιστα όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ώστε να εξομαλυνθεί η αγορά.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos