Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 10 οι νεκροί στην Ιταλία – 316 τα κρούσματα

25 Φεβρουαρίου 2020 19:51

Τους δέκα έφθασαν οι νεκροί στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την πολιτική προστασία της χώρας και όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το σύνολο νεκρών στους 10. Και οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικιωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, άνω των 80 ετών Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από την κυβέρνηση της Ρώμης, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά, πρόκειται να παιχτούν «κεκλεισμένων των θυρών», στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ακυρώθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελβετία. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ισπανικές υγεινομικές αρχές εντόπισαν ένα κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην Καταλονία, το πρώτο που καταγράφεται στην ηπειρωτική Ισπανία.

Το κρούσμα είναι το τέταρτο της χώρας έπειτα από τρεις τουρίστες από την Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία που εντοπίσθηκαν στα Κανάρια Νησιά και τη Μαγιόρκα να έχουν μολυνθεί από τον ιό.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos