Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ύποπτα κρούσματα σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική

27 Φεβρουαρίου 2020 21:19

Εντείνεται συνεχώς η ανησυχία για τον κοροναϊό στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (26/02) η πρώτη ασθενής θετική στον COVID-19, ενώ μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως νοσεί και ο 10χρονος γιος της. Το πρωί της Τετάρτης (27/02) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως μία ακόμα ασθενής έχει χτυπηθεί από τον κοροναϊο.

Πρόκειται για 40χρονη γυναίκα, κάτοικο Αμαρουσίου, υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς. Αγωνία σε όλη την Ελλάδα – Ύποπτα κρούσματα Πλήθος δειγμάτων από ύποπτα κρούσματα εξετάζονται τα τελευταία 24ωρα από τα τρία εργαστήρι μικροβιολογίας της χώρας, καθώς πολλοί Έλληνες που βρίσκονταν στην Ιταλία επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο του MEGA στα κρούσματα βρίσκονται μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στη Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός σε ξενοδοχείο στις Τζιτζιφιές, μία γυναίκα - φίλη της 40χρονης που νοσεί – η οποία μεταφέρθηκε στο Αττικόν και ένα ακόμη κρούσμα από στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι επιστήμονες δίνουν έμφαση στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ σε δεύτερη φάση θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων, αυτών δηλαδή που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos