Κοινό σχέδιο ως το 2018 ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

04 Φεβρουαρίου 2015 15:27

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στον κ. Γιούνκερ την ανάγκη για μία συμφωνία-γέφυρα που θα διασφαλίζει μία μεταβατική περίοδο και θα δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Σκοπός αυτής της συμφωνίας-γέφυρα είναι να δοθεί πίστωση χρόνου ώστε να διαμορφωθεί από κοινού ένα τετραετές σχέδιο για την περίοδο 2015-2018.

Αυτή η συμφωνία σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές θα περιλαμβάνει:

• Ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

• Δημοσιονομική εξισορρόπηση, χωρίς όμως τα «αναγκαστικά» και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5% ΑΕΠ που καθιστούν την ελληνική οικονομία όμηρο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να επιμένει σε ένα λάθος που εντείνει τον φαύλο κύκλο ύφεσης-χρέους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι είναι στη διάθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για να συνδράμει στην εξεύρεση μίας κοινής συμφωνίας και επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν..

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τονίζεται ως «εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι όλοι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχονται να συνομιλήσουν μαζί μας και συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται χρόνος για διαβούλευση, χωρίς να βάζουν τελεσίγραφα.

Στα θετικά της συνάντησης, σύμφωνα πάντα με την αποτίμηση του Μαξίμου είναι και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών δεν υπήρχε παραμικρή αναφορά στην «τρόικα», η παραμικρή αναφορά στη συνέχιση του προηγούμενου προγράμματος και η παραμικρή αναφορά στη συνέχιση της προηγούμενης πολιτικής.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos