×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Δένδιας: Αν δεν κάνουμε τώρα συνέδριο πότε;-Συνεδριάζει στις 12 η Π.Γ. της ΝΔ

08 Μαρτίου 2015 11:13

Την ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου στη ΝΔ υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας.


Ο κ. Δένδιας ς μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο διερωτήθηκε: "Έχουμε υποστεί τη χειρότερη ήττα της ιστορία μας. Αν δεν κάνουμε τώρα συνέδριο πότε θα κάνουμε;" και απαντώντας στο αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας είπε: "Μόνο μετά από ένα συνέδριο μπορεί να το κοιτάξει κανείς".

Σχολιάζοντας τη λογική ότι η διεξαγωγή ενός συνεδρίου θα έβαζε το κόμμα σε εσωστρέφεια επισήμανε πως δεν θεωρεί εσωστρέφεια τη συζήτηση.

"Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να διδαχθούμε από την αριστερά είναι το να συζητάμε". Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποτίμησή του υπογράμμισε ότι "η ΝΔ υπέστη μια βαριά ήττα" και πρόσθεσε:

"Αυτά τα περί 'κρατήσαμε' κλπ δεν μου φτάνουν καθόλου. Το να κρατάω όταν είμαι κόμμα εξουσίας δεν μου φτάνει. Ένα κόμμα εξουσίας πετυχαίνει όταν κερδίζει τις εκλογές και αποτυγχάνει όταν το εκλογικό σώμα και η κοινωνία το αποδοκιμάζει και το βάζει στην αντιπολίτευση. Επίσης δεν είμαι καθόλου έτοιμος να συνυπογράψω ότι αυτές οι εκλογές ήταν κατ'ανάγκην χαμένες επειδή ακολουθήσαμε περιοριστική πολιτική. Τότε ας το είχαμε συμφωνήσει από το 2012 να μην παιδευόμαστε καθόλου".

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η ΝΔ "έχασε την περπατησιά της" μετά τον Ιούνιο του 2014. "Εχω την αίσθηση ότι και λίγο πιο πριν είχαμε αρχίσει να νοθεύουμε το μίγμα του μηνύματός μας προς την κοινωνία, να δημιιουργούμε μια σύγχυση και κατά συνέπεια το εκλογικό σώμα να μην ξέρει αν του λέμε το ένα ή το άλλο".

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του κ. Σαμαρά κατά συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που ερμηνεύτηκε ως αιχμή εναντίον του κ. Δένδια, απάντησε πως το εκλαμβάνει ως αστεϊσμό και δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο κ. Σαμαράς είχε αναφέρει: "Δεν υπήρξε απόσταση μεταξύ εμού και των υπουργών καθώς και των βουλευτών. Είτε μέσω κινητού, είτε μέσου του τριψήφιου, είτε δια ζώσης. Ήμουν συνέχεια δίπλα τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το Νίκο Δένδια που μου είχε πει, 'να ξεκουραστείς κ. πρόεδρε, τώρα κατάλαβα τι εννοούσε".

"Επέλεξα με πολύ μεγάλη προσοχή να κρατήσω απολύτως κλειστό το στόμα μου επί έναν μήνα μέχρι ο πρόεδρος του κόμματος να συγκαλέσει την ΚΟ και να μιλήσουμε εκεί. Ό,τι είχα να πω το είπα ενώπιον των συναδέλφων. Από εκεί και πέρα σε μια κατ΄ιδίαν συνάντηση όταν με κάλεσε είπα και δύο πράγματα ακόμη μικρά", σχολίασε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί για άλλη μια φορά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και η επόμενη μέρα για το κόμμα.

Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού και θα είναι ανοιχτή ως προς την ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos