Κριτική στην κυβέρνηση, 'σκληρός' για εσωκομματικά

21 Απριλίου 2015 11:25

Με ένα διπλό μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός του, ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις, οι οποίες -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του- θα είναι ραγδαίες και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.


Ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος αύριο θα κάνει τη δημόσια παρέμβασή του (μέσα από την εκπομπή «online» στο Mega), θα προβάλει τη ΝΔ ως τη βασική φιλοευρωπαϊκή πολιτική δύναμη στη χώρα και θα δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να παραμείνει στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης.
Πέραν της οικονομίας, θα δώσει έμφαση στις γεωπολιτικές σχέσεις της χώρας έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα, λέγοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν η χώρα δεν ήταν πιο απομονωμένη από τους φίλους και τους συμμάχους της». Θα αναφερθεί στην αντίδραση των Αμερικανών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα θέσει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης έναντι των εταίρων και δανειστών.
Tα σενάρια
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει στη ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, απορρίπτοντας (και δημόσια) κάθε σενάριο περί δήθεν κοινής καθόδου στις εκλογές των σχηματισμών αυτών.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν τακτικοί συνομιλητές του, τα μηνύματα που θα εκπέμψει θα είναι επίσης «σκληρά» και προς το εσωτερικό της ΝΔ, με αφορμή τις κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να συγκληθεί εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και εκεί να ληφθεί η απόφαση (μετά από συλλογή νέων υπογραφών) για έκτακτο συνέδριο.
Ο κ. Σαμαράς, αφού θα επαναλάβει ότι είναι περιττή πολυτέλεια για τη ΝΔ ειδικά αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο η εσωστρέφεια, θα τονίσει ότι εκείνοι που πρωτοστατούν σε αυτές τις συζητήσεις βοηθούν ουσιαστικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, θα επισημάνει, «δείχνοντας» πιθανώς τον προσεχή Οκτώβρη, ότι οιαδήποτε συζήτηση που αφορά οργανωτικά - εσωκομματικά ζητήματα θα μπορούσε να γίνει στο τέλος του έτους και αφού προηγουμένως έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας.
Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δύσκολα θα δώσει, καθώς η πεποίθησή του είναι πως, εάν οριστεί από τώρα η ημερομηνία διεξαγωγής του συνέδριο, τότε η ΝΔ θα βυθιστεί στη δίνη της εσωστρέφειας και οι συζητήσεις στο παρασκήνιο θα κυριαρχήσουν έναντι της παραγωγής πολιτικής.
Για τον κ. Σαμαρά αυτό θα είναι και το τελευταίο μήνυμα που θα απευθύνει στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, καθώς εκτιμά ότι από ένα σημείο και μετά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στην παράταξη και τη χώρα. Οπως έλεγαν μάλιστα και οι στενοί του συνεργάτες, όταν το θέμα του έκτακτου συνεδρίου είχε τεθεί από τον ίδιο, ουδείς είπε κάτι και κατά συνέπεια το θέμα έχει θεωρηθεί λήξαν.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos