FT: «Βόμβα» από ΔΝΤ για έλλειμμα 1,5%

05 Μαϊος 2015 11:46

Ελλειμμα 1,5% του ΑΕΠ αντί πρωτογενούς πλεονάσματος 3%, εξέλιξη που παραπέμπει σε περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου χρέους, «βλέπει» για την Ελλάδα το 2015 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των Financial Times που υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.


Μάλιστα το Ταμείο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, προειδοποιεί την Ευρωζώνη ότι δεν θα δώσει το μέρος που του αναλογεί για τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ εκτός αν η κυβέρνηση πάρει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας ή οι Ευρωπαίοι συναινέσουν σε γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Τις σχετικές προειδοποιήσεις απηύθυνε κατά το πρόσφατο ταραχώδες Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, λέγοντας πως «με το μεγάλο πλεόνασμα πλέον να μετατρέπεται σε ένα μεγάλο έλλειμμα, τα επίπεδα του χρέους στην Ελλάδα θα αρχίσουν να εκτοξεύονται και πάλι».
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι αυτό θα αναγκάσει την Αθήνα, είτε να λάβει δραστικά μέτρα λιτότητας ή τους δανειστές της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους προκειμένου να μπει σε βιώσιμη τροχιά. Σημειώνεται πως το 50% περίπου της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που πρέπει να λάβει από τους δανειστές η Ελλάδα αφορά τη συνεισφορά του ΔΝΤ.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos