«Αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό Παναρίτη στο ΔΝΤ

30 Μαϊος 2015 13:00

Δυσφορία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, φέρεται να έχει προκαλέσει η επιλογή της Ελενας Παναρίτη για την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην θέση του Θάνου Κατσάμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία επιλογής της κυρίας Παναρίτη υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για την επιλογή του κ. Βαρουφάκη. Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος καταψήφισε την κα. Παναρίτη, ενώ ο κ. Δραγασάκης «έριξε» λευκό. Αντίθετα, οι κ.κ. Βαρουφάκης και Σταθάκης έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της.

Ωστόσο, δυο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους προς την συγκεκριμένη επιλογή, μέσω μηνυμάτων τους στο Twitter.

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος (στο ΔΝΤ) της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Σακοράφα, ενώ ο κ. Παπαδημούλης έγραψε:

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ. Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos