Με... «υπαρξιακό πρόβλημα» απειλείται η Ελλάδα, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές

19 Ιουνίου 2015 10:50

Με... «υπαρξιακό πρόβλημα» απειλείται η Ελλάδα, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, προειδοποίησε χθες ο Γ. Πανούσης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο...
Πανούσης: Ο λαός θέλει συμφωνία


Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο ελληνικός λαός θέλει τη συμφωνία και θα τη στηρίξει, ακόμη κι αν είναι σχετικά επώδυνη», ενώ παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από άλλα κυβερνητικά στελέχη τόνισε πως «είναι δύσκολο να υποθέσω ότι υπάρχουν Ελληνες που θα στηρίξουν τη ρήξη».
Σύμφωνα με τον Γ. Πανούση, «η ρήξη δεν έχει να κάνει μόνο με οικονομικές παραμέτρους, αλλά και με εθνικές. Σκεφτείτε», είπε, «σε τι ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον ζούμε αυτή τη στιγμή, με τις δηλώσεις που κάνουν γειτονικά κράτη, με τα προβλήματα που δημιουργεί η διάλυση κρατών, με το μεταναστευτικό.
Αν σωρευτούν όλα αυτά πάνω σε μια σύγκρουση με την Ευρώπη, θα έχουμε πια υπαρξιακό πρόβλημα για τη χώρα». Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι τιμά τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «η κριτική που ασκώ είναι κριτική στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Δεν είναι κριτική εναντίον ανθρώπων ή προσώπων»...

Εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Πρόεδρο
Νωρίτερα, υποδεχόμενος τον Γ. Πανούση, ο Πρ. Παυλόπουλος είχε εξάρει τον ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην προστασία της δημόσιας τάξης υπό όρους Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης τόνισε ότι «μαζί με τα άλλα Σώματα η Ελληνική Αστυνομία στην ουσία θωρακίζει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση», καλώντας συγχρόνως την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις, «που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο»..

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos