Ακυρώθηκε η Σύνοδος των 28 - Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συσκεφτούν μέχρι να βρεθεί λύση

12 Ιουλίου 2015 11:42

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις επτά το απόγευμα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών του συνόλου των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Με ένα λακωνικό tweet στον λογαριασμό του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης επιβεβαίωσε την ακύρωση.
«Ακύρωσα την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για σήμερα. Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα (5 ώρα Ελλάδας) και θα κρατήσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την Ελλάδα», αναφέρει ο Ντόναλντ Τουσκ.

Οπως δείχνει η διατύπωση του κ.Τουσκ, η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης θεωρήθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει καταλήξει σύντομα σε αποτέλεσμα, ώστε να ακολουθήσει η Σύνοδος του συνόλου των 28 ηγετών της ΕΕ.
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να συνδέεται με την συνέχιση της προσπάθειας των δανειστών της Ελλάδας να προχωρήσει η χώρα σε ταχεία νομοθέτηση μέρους των μέτρων που προτείνει εντός της επόμενης εβδομάδας, πριν υπάρξει τελική συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα.
Το Eurogroup θα «πετάξει το μπαλάκι» ξανά στους ηγέτες;
Σε αυτή την κατεύθυνση -και με το διπλό σοκ από την αρνητική φινλανδική στάση και τις προτάσεις του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για προσωρινό πενταετές Grexit- αναμένεται να συνεχιστούν νωρίς το μεσημέρι οι εργασίες του Eurogroup.
Με τα νέα δεδομένα, είναι πιθανόν το Eurogroup να μην καταλήξει σε τελική απόφαση αλλά να μετατεθεί το βάρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, όπου και θα γίνει προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις τόσο των Γερμανών και των Φινλανδών, όσο και της Σλοβακίας, της Εσθονίας και άλλων χωρών (συνολικά επτά), που συγκροτούν ατύπως το μπλοκ των χωρών που εναντιώνονται σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως αναφέρει το Mega.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, διαμορφώνεται σταδιακά η ομάδα των χωρών που υποστηρίζει την στήριξη της ελληνικής οικονομίας, με ηγέτη τη Γαλλία και σημαντικούς συνεργούς την Ιταλία και άλλες επτά χώρες, κατά την ίδια πηγή.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos