Κομισιόν: Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση του δανείου 7,16 δισ. ευρώ

20 Ιουλίου 2015 14:45

Οι εκπρόσωποι των θεσμών Ε. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ αλλά και ESM θα βρίσκονται στην Αθήνα σύντομα για να ξεκινήσουν τις διαβουλεύσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σήμερα από τις Βρυξέλλες χωρίς να διευκρινίζει το ακριβώς πότε.

Αυτό άλλωστε είχε συμφωνηθεί στην τελευταία σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή την Τετάρτη όπως είχε συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της Συνόδου, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές καθώς και για την ολοκλήρωση του νέου μνημονίου.

Σε ερώτηση κατά πόσο η Ευρωπαική Επιτροπή θα ήταν υπέρ εκλογών σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδυναμωθεί περαιτέρω στην ψηφοφορία της Τετάρτης ο κ. Σχοινάς απάντησε πως «δεν εκφέρουμε ποτέ γνώμη για τις εθνικές εκλογες».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos