Γεννηματά σε Παυλόπουλο: Ο Τσίπρας να καλέσει πάλι τα κόμματα

21 Ιουλίου 2015 14:24

Το αίτημά της να καλέσει και πάλι ο Πρωθυπουργός τα κόμματα για συζήτηση με στόχο να οριστεί ο οδικός χάρτης από εδώ και πέρα και να υπάρξει δέσμευση για τα επόμενα βήματα μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.


Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ανησυχία της, γιατί, όπως είπε, η περιπέτεια που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν έχει τελειώσει και ο κίνδυνος του Grexit εξακολουθεί να είναι μπροστά μας.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι «έχει έρθει η στιγμή να συνομιλήσει ξανά ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την συμφωνία και να υπάρξει και ένας οδικός χάρτης, μια δέσμευση για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες από δω και πέρα».
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι αύριο ψηφίζεται και η δεύτερη δέσμη μέτρων των προαπαιτούμενων και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συζητήσουμε και να δεσμευτούμε όλοι πως προχωρούμε, πως είναι τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η ασφαλής πορεία της χώρας, μέχρις ότου είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο και τα προβλήματα και οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση».
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησής τους μετά από αίτημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Το κεκτημένο από την προηγούμενη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία αποτέλεσε τη βάση της σημερινής πορείας, λειτουργεί ακόμα».
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, «αυτό αποδεικνύεται από τα βήματα που έχουμε κάνει, από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Χωρίς να έχουμε αποφύγει τους κινδύνους τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα» και πρόσθεσε ότι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί, ιδίως από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ακολουθούν την ευρωπαϊκή πορεία, τι σημαίνει οικονομικώς, κοινωνικώς και εθνικώς μια ενδεχόμενη πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωζώνης. «Μια τέτοια πορεία θα ήταν καταστροφική, το τονίζω για πολλοστή φορά», υπογράμμισε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αυτό το ενδεχόμενο έχει αποτραπεί και πρόσθεσε ότι αυτό το κεκτημένο θα το θωρακίσουμε με ό,τι μέσα χρειασθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος.
Διαβεβαίωσε, επίσης, την κ. Γεννηματά ότι θα μεταβιβάσει όσα του εξέφρασε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και εξήρε την προσήλωση τόσο της ιδίας όσο και του ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη εθνική υπόθεση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos