«Κόκκινα δάνεια» και αποκρατικοποιήσεις κρίνουν τις διαπραγματεύσεις

03 Αυγούστου 2015 21:11

Η κυβέρνηση δεν αναζητεί κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει το Μνημόνιο, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες», διότι στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα, όπως είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων, πρόσθεσαν οι εν λόγω κύκλοι, απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς, προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες.

 

Παράλληλα, οι κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτήρισαν ως απολύτως αναληθές το ότι «το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία», προσθέτοντας ότι η μόνη συνάντηση σε υπουργείο έγινε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, μετά δε από πρόσκληση προς τους θεσμούς από τον ίδιο τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" αναφέρεται πως «το Κυβερνητικό Συμβούλιο για Οικονομική Πολιτική εξουσιοδοτεί τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσλάβουν στρατιές ξένων συμβούλων για να διαπραγματευτούν και να συγγράψουν το νέο μνημόνιο». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το περασμένο Σάββατο εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία «ανοίγει ο δρόμος να προσληφθούν με απευθείας αναθέσεις έργου και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, όπως αναφέρεται, χρηματοπιστωτικοί οίκοι, νομικά γραφεία και ιδιώτες, που θα εργαστούν ως σύμβουλοι της κυβέρνησης για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos