Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

01 Νοεμβρίου 2015 17:57

Συνάντηση πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με το νέο Υπουργό Εσωτερικών και
Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπουργικοί παράγοντες, ενώ ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Μυκόνου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.

Κατά τη συζήτηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ετέθησαν από τον Δήμαρχο ζητήματα όπως:

 

Το μείζον θέμα της υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών του Δήμου Μυκόνου, ο οποίος όπως ευθέως τόνισε ο κ. Κουκάς αντιμετωπίζεται άδικα ως ένας «μικρός δήμος» στη διοικητική στήριξη που του παρέχεται από το κράτος. Τονίστηκε πως η υποστελέχωση αυτή δημιουργεί εμπόδια στο Δήμο Μυκόνου να εξασφαλίζει επαρκώς την εύρυθμη, έγκαιρη και σύννομη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την τήρηση της νομιμότητας.
Το ζήτημα αναγκαιότητας διορισμού γενικών γραμματέων στους Δήμους με λιγότερους από 20.000 κατοίκους, ιδίως όταν η δαπάνη μπορεί να καλυφθεί από τους ίδιους τους Δήμους.
Επίλυση προβλήματος στέγασης δημοτικών υπαλλήλων με ενέργειες επιλέξιμης δαπάνης. Στήριξη επί της ουσίας στην επίλυση ζητημάτων διαχείρισης απορριμμάτων της Μυκόνου στο πλαίσιο του ΕΣΔΑ. Διοικητικές
δυσκολίες που προκύπτουν από τον ελεγκτικό ρόλο, τις αρμοδιότητες και τον φόρτο εργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο κ. Κουρουμπλής με περισσή ειλικρίνεια και υπευθυνότητα συνεχάρη τη Δημοτική αρχή για τις πρωτοβουλίες της και διαβεβαίωσε πως χωρίς μακρόχρονες υποσχέσεις, αλλά άμεσα, θα συνεργαστεί επί της ουσίας για να βρεθεί αποτελεσματική λύση στα προβλήματα που του ετέθησαν. Υποστήριξε επίσης πως το Υπουργείο Εσωτερικών υπό την διοίκησή του θα προχωρήσει άμεσα σε διαδικασίες τροποποίησης του «Καλλικράτη» με στόχο την επίλυση πρακτικών ζητημάτων της διακυβέρνησης στους Δήμους της χώρας. Μέσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν θα είναι και αυτά που έθεσε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς. Σε σχέση με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Ελεγκτές Νομιμότητας τόνισε πως φιλοδοξεί το μοντέλο επιλογής των διοικήσεων να αλλάξει, στοχεύοντας σε ένα
αξιοκρατικό σύστημα επιλογής από υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι από πολιτικά πρόσωπα, ξεπερνώντας έτσι εμπόδια στη διοίκηση των Δήμων που οφείλονται σε
εμμονές ή σε λογικές γραφειοκρατίας και σκοπιμότητας. Ο Υπουργός έκλεισε τη συνάντηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως : «Θα είμαι από κοντά για να προσπαθώ τα αυτονόητα. Έτσι μόνο περπατά το σύστημα».

Ο Δήμαρχος Κ. Κουκάς εξέφρασε την πεποίθηση πως «περιοχές που έχουν ειδικές δυσκολίες πρέπει να βοηθιούνται από την κεντρική διοίκηση, η οποία όμως δεν μπορεί να μπαίνει εμπόδιο σε περιοχές όπως η Μύκονος που αυξάνουν συνεχώς τον παραγόμενο πλούτο της χώρας».

Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος Μυκόνου συναντήθηκε και με άλλους διοικητικούς παράγοντες του  Υπουργείου σε μια προσπάθεια ενημέρωσής του σε σειρά ζητημάτων, ενώ σύντομα θα καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos