Μετωπική κυβέρνησης-ΝΔ για τη βάρβαρη επίθεση στον Κουμουτσάκο

06 Νοεμβρίου 2015 12:49

Για επικίνδυνο παιχνίδι κατηγορεί η κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και προειδοποιεί ότι έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του πολίτη, ΝίκοΤόσκα να μην καλύπτουν άλλο τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

«Για να κρύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, η Νέα Δημοκρατία επένδυσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά» σχολιάζει η κυβέρνηση με αφορμή ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει:

 

«Ας συνέλθουν και ας αποφασίσουν αν θέλουν να λειτουργούν ως υπεύθυνο και συντεταγμένο δημοκρατικό κόμμα, η ως συνονθύλευμα συρόμενο πίσω από τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

«Χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας» που δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από το πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι επικίνδυνη η στάση της ΝΔ.

Σε συνέντευξή χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, αναφερόμενη στο επεισόδιο σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, τονίζει ωστόσο ότι προηγήθηκε μικροκομματική εκμετάλλευση των δηλώσεων του κ. Φίλη, εκμετάλλευση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής.

«Είχαμε μια δήλωση από τον υπουργό, ο ίδιος δήλωσε την άποψη του. Στη Δημοκρατία δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την άποψη. Αυτό δημιουργεί οχυρό από πλευράς του δημοκρατικού τόξου και δεν θα πρέπει να οπισθοχωρούμε» ανέφερε και πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά, είδαμε πραγματικά ένα κλίμα να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή αυτό. Μια πολιτική, μια μικροπολιτική εκμετάλλευση, με επικίνδυνα, όμως, δυστυχώς, χαρακτηριστικά.

Στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής», είπε ακόμη και υπογράμμισε:

«Αυτό, λοιπόν, συνέβη. Και συνέβη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Για αυτό αναφέρθηκα στο tweet του κ. Γεωργιάδη, το οποίο αν μη τι άλλο καλούσε - δεν καλούσε ο ίδιος - αλλά στα αλήθεια έλεγε ότι θα ζητήσουν οι Πόντιοι «την κεφαλήν επί πίνακι» του κ. Φίλη το απόγευμα. Αυτό αντιλαμβάνεστε δεν είναι ανεκτό από το πολιτικό σύστημα ή δεν πρέπει να είναι ανεκτό. Στη συνέχεια δεν βρήκανε το κεφάλι του κ. Φίλη και πήραν το κεφάλι του κ. Κουμουτσάκου. Διότι η ακροδεξιά είναι απέναντι στη Δημοκρατία, στον Κοινοβουλευτισμό, και στους νεοδημοκράτες βουλευτές. Επομένως αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους. Αναζωπυρώνουν μισαλλόδοξα θέματα. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί».

ΝΔ: Μην καλύπτετε άλλο τους ακροδεξιούς τραμπούκους
Νωρίτερα, επίθεση στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του πολίτη εξαπέλυσε η ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τους κ.κ Τσίπρα και Τόσκα να μην προστατεύουν, όπως υποστήριζει, και να μην καλύπτουν άλλο τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή.

«Ας καταλάβει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι είναι άμεσα υπόλογος για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη σύλληψη των δραστών, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή, όπως ο ίδιος έχει επισήμως δηλώσει» τονίζει η ΝΔ.

Επίσης καλεί τον κ. Τόσκα να «αφήσει τα λόγια και να απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

Λογική μίσους απέναντι στους πολιτικούς, δήλωσε ότι διαπίστωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χθες δέχθηκε επίθεση στο Σύνταγμα. Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" είπε: «Πάρκαρα κοντά και πήγα με τα πόδια και έγινα αντικειμενο λεκτικού προπηλακισμού τόσο στελεχών του ΕΠΑΜ όσο και ακροδεξιάς ρητορείας, χωρίς διακριτικά. Όταν τα πράγματα πήγαν να σκουρύνουν πήγα προς το αυτοκίνητό μου, μπήκα μέσα και μου πετάξαν κάτι μπουκάλια, κάτι ξύλα, εμφανίστηκαν και κάνα δυο κρανοφόροι».

«Διαπίστωσα μια λογική μίσους. Πήγαμε να διαδηλώσουμε υπέρ των Ποντίων και δεν βρεθήκαμε μπροστά σε Πόντιους, βρεθήκαμε μπροστά σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τον ποντιακό ελληνισμό και τα ποντιακά σωματεία οι οποίοι το μόνο που θέλαν να εκφράσουν ήταν ένα ατελείωτο μίσος» είπε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση εισαγγελέα
Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε με ανάρτησή του στο twitter τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής «φασιστικής» -όπως την χαρακτηρίζει- επίθεσης εναντίον του. «Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ' τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης», αναφέρει στο μήνυμά του.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το πρωί τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε συγκεκριμένους χώρους, η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πρόκειται για ανθρώπους που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos