Πανελλαδική απεργία κατά της λιτότητας

12 Νοεμβρίου 2015 17:47

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

To συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

 

«Καλούμε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, όλους όσους πλήττονται, και πλήττεται όλος ο ελληνικός λαός, να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε, όπου μπορούμε, τα προηγούμενα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ενώ απόφαση για απεργία έλαβε και η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπως και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό στην Αθήνα, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους, στη ΔΕΗ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στον τουρισμό και τον επισιτισμό κ.ά. Επίσης, λόγω της απεργίας της ΟΣΥΠΑ ακυρώνονται πτήσεις κυρίως προς περιφερειακά αεροδρόμια.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Το ΔΣ της ΕΣΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στην απεργία, αλλά οι κατά τόπους σύλλογοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν ή όχι τα μαγαζιά τους.

Επίσης, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και οι δημοσιογράφοι.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos