Ανοιχτές οι κάλπες της ΝΔ και μετά τις 20:00

20 Δεκεμβρίου 2015 20:40

Ακόμα και μετά τις 20:00 μπορεί να κλείσουν ορισμένα εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες και σε ορισμένες περιοχές έως και 400 άτομα που περιμένουν υπομονετικά για να ψηφίσουν. Ο Ι.

Τραγάκης επιβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΕ αποφάσισε να κλείσουν οι κάλπες μια ώρα αργότερα, δηλαδή στις 20:00, αλλά τόνισε ότι οι εφορευτικές επιτροπές κατά την κρίση τους να συνεχίζουν τη διαδικασία για να ψηφίσουν όλοι όσοι το επιθυμούν. «Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 325.000 άνθρωποι» τόνισε ο κ. Τραγάκης

 

Μηνύματα υπέρ της ενότητας που αποδεικνύεται το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ, έστειλαν και οι 4 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί η παράταξη σε κυρίαρχη δύναμη, ώστε να μπορέσει «να απαλλάξει την χώρα από την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ενώ η Συγγρού κάνει λόγο για μαζική προσέλευση, γι' αυτό αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ώρας, συνεπώς οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 και όχι στις 19.00.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή είχαν απευθύνει νωρίτερα και οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, εστιάζοντας στην ανάγκη για ενότητα.

«Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ο μεγάλος νικητής είναι η ΝΔ που θα προχωρήσει με αισιοδοξία για το μέλλον αναδεικνυόμενη σε κυρίαρχη δύναμη» δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης που ψήφισε λίγο πριν τις 13.30.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο μήνα, σημείωσε: «Όλοι είμαστε χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε σε εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά χαρακτηρίζοντας «ημέρα γιορτής» τη σημερινή για τη ΝΔ και εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η παράταξη «θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη από αυτή την εκλογική διαδικασία» ενώ έκανε λόγο για μαζική συμμετοχή στην διαδικασία και κάλεσε όσους δεν έχουν πάει να ψηφίσουν να σπεύσουν.

«Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί, ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μία παράταξη όπως την ονειρευόμαστε...η οποία θα πάρει σύντομα τις τύχες της χώρας στα χέρια της και θα βελτιώσει την ζωή των ανθρώπων» ήταν το μήνυμα του Άδ. Γεωργιάδη ο οποίος ψήφισε στο Περιστέρι και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμμετοχή των νεοδημοκρατών στην εκλογική διαδικασία θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής, οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της ΝΔ στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη ΝΔ. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά...για μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από το Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης ψήφισε στην Κρήτη επισημαίνοντας:

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».

Μία σύντομη- πλην αιχμηρή- δήλωση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τη ΝΔ να χρησιμοποιήσει την ενότητα ως όπλο για να απομακρύνει την «ανίκανη και αδίστακτη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρωθυπουργός, αφότου ψήφισε στην Κηφισιά, εξέφρασε την πεποίθηση πως η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενότητα, η οποία- όπως υπογράμμισε- αποτελεί και την μεγάλη προϋπόθεση «για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos