Διπλωματική ένταση με Τσεχία, στην Αθήνα ο Ελληνας πρέσβης

22 Δεκεμβρίου 2015 14:22

Στην Αθήνα καλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πράγα, Παναγιώτης Σαρρής, λόγω των ακραίων δηλώσεων του Προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζεμάν, περί εισόδου της χώρας του στην Ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει η Ελλάδα.

Ο κ. Σαρρής καλείται από τον υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα για πολιτικές διαβουλεύσεις. Πριν από μερικές μέρες κλήθηκε στο γραφείο του κ. Κοτζιά και ο τσέχος πρέσβης στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγιναν διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Τσεχίας, η οποία υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

 

Η κλήση του έλληνα πρέσβη στην Αθήνα είναι μία πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς δεν είθισται οι σχέσεις μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ να φτάνουν σε τέτοιο σημείο. Στην Αθήνα αναφέρουν ότι η Τσεχική κυβέρνηση πρωτοστατεί στον άτυπο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Ζεμάν, σε δηλώσεις του στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας». Και εξέφρασε την απογοήτευσή του «που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, σε έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos