Κατάθεση Αναφοράς για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Αμοργού

10 Οκτωβρίου 2016 15:39

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Αμοργό του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Αμοργού κ. Νικόλαου Φωστιέρη (α.π. 3195/05-10-2016), σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμοργού.

Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος του νησιού επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό υποβαθμίζει την Αμοργό, καθώς η Παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό στο οποίο όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση.
Είναι αδιανόητο, στην Αμοργό, όπου οι ανάγκες του νησιού είναι πραγματικά μεγάλες, να παρουσιάζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Μια κατάσταση που μαρτυρά τη συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση της νησιωτικής Ελλάδας, από μια κυβέρνηση, που με αποκλειστικά δική της ευθύνη στερεί τη δυνατότητα από τους μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Στο έγγραφο του, ο Δήμαρχος του νησιού, εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει –σύμφωνα με το σύνταγμα- να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του νησιού και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αμοργού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos