Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών

02 Δεκεμβρίου 2016 17:19

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους στέλνει η Κομισιόν, μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τα Ίμια και την ΝΟΤΑΜ για την αποστρατικοποίηση της Κάσου.


Σε δηλώσεις της στο EurActiv, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κοτσιγιάντσιτς διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι θα πρέπει να αποφεύγει κάθε είδους τριβές, απειλές ή ενέργειες που στρέφονται σε βάρος των κρατών-μελών και ζημιώνουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
“Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά ενός μέλος-κράτους και πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών”, τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι αρνητικές δηλώσεις που προξενούν κακό στις σχέσεις καλής γειτονίας πρέπει να αποφεύγονται.
Επιπλέον, σημείωσε η κ. Κοτσιγιάντσιτς, η ΕΕ υπογραμμίζει την ανάγκη η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos