Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κυπριακό στο επίκεντρο συζητήσεων Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

11 Ιανουαρίου 2017 04:42

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο των τηλεφωνικών επικοινωνιών του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε με Μέρκελ και Ολάντ να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.
Σύμφωνα με το Aθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταλεί μήνυμα στην Άγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση για το Κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Χτες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, που διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν ότι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και πως αν διαφανεί οποιαδήποτε λύση, θα μεταβούν στη Γενεύη, στη Διάσκεψη για το Κυπριακό.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr