«Αποτρόπαια» τα έκτροπα των ιδιοκτητών ταξί στην Κέρκυρα

31 Ιουλίου 2011 13:52

Δηλώσεις της Άντζελας Γκερέκου για τους βανδαλισμούς στα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τα υβριστικά συνθήματα ομάδας ιδιοκτητών ταξί έξω από το πολιτικό της γραφείο.

«Αποτρόπαια και καταδικαστέα», χαρακτήρισε η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου τα έκτροπα που προκλήθηκαν από ομάδα ιδιοκτητών ταξί, η οποία προέβη σε βανδαλισμούς στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και επιδόθηκε σε υβριστικά συνθήματα έξω από το πολιτικό της γραφείο.

«Τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου βουλευτές προσπαθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να μεταφερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα τους προς την Βουλή και την κυβέρνηση», αναφέρει η πρώην υφυπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «με τις ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κάποιων ιδιοκτητών ταξί, όλες αυτές οι προσπάθειες ακυρώνονται, κυρίως στο επίπεδο της κοινωνίας».

«Καλά θα κάνουν να το καταλάβουν αυτό το δυνατόν συντομότερα, όλοι όσοι προωθούν παρόμοιες επιλογές διαμαρτυρίας», αναφέρει η βουλευτής Κέρκυρας, η οποία συνιστά «λογική και ψυχραιμία», καθώς, όπως επισημαίνει «εκτός από τα δικά μας συμφέροντα, υπάρχουν και τα συμφέροντα των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως το συμφέρον της ίδιας της χώρας», καθώς «η ζημιά που έχει γίνει στον τουρισμό είναι ήδη μεγάλη» και θα πρέπει «να σταματήσει εδώ και να μη συνεχιστεί πιο πέρα».

Η κ. Γκερέκου αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και με τους άλλους βουλευτές των Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συσταθεί μια επιτροπή διάλογου με τους ιδιοκτήτες ταξί, η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Η ίδια επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών τουριστικών περιοχών, όπου παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο της εποχικότητας στην οικονομική της δραστηριότητα και υποστηρίζει ότι τα κριτήρια αυτά και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν «θα πρέπει να στοχεύουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος, αλλά και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών, στην κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού και τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών των νησιών μας».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos