Σαμαράς: «Σε εμάς τους Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία»

15 Αυγούστου 2011 15:33

Μήνυμα ελπίδας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του

από την ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Ημαθία, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

«Η πατρίδα δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα υπό τη σκέπη και τη δύναμη της Παναγιάς», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σημείωσε πως στους Έλληνες δεν ταιριάζει η μεμψιμοιρία και η μοιρολατρία. Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους επισήμανε ότι στην Ευρώπη δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, αλλά η αλληλεγγύη και η ενότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής: «Σύμβολο άσβεστο πατρίδων αλησμόνητων η Παναγία Σουμελά. Η Παναγιά με τη χάρη της εμπνέει και λυτρώνει. Εδώ, με αυτή την ευκαιρία, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες. Η πατρίδα πράγματι δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα υπό τη σκέπη και τη δύναμη της Παναγιάς. Άλλωστε, σε εμάς τους Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία, ούτε η μοιρολατρία. Σε εμάς ταιριάζει ο αγώνας. Και στην Ευρώπη, άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία. Ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα. Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες. Καλή Παναγιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε την Παναγία Σουμελά, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ιερά Μονή και προσερχόμενος σε αυτή αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με τον κόσμο.

Στάθηκε παραστάτης κατά τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos