Πρώτο κρας τεστ η τετραμερής συνάντηση πριν από το Eurogroup

20 Μαρτίου 2017 12:34

Με τη «γραμμή» του Αλέξη Τσίπρα να γίνουν όλα τα αναγκαία βήματα για να κλείσει το συντομότερο δυνατό συνολική συμφωνία με τους εταίρους, η επιδίωξη της τετραμερούς συνάντησης πριν από το σημερινό Eurogroup αποτελεί το πρώτο κρας τεστ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.


Ο Ελληνας πρωθυπουργός εκτιμά ότι κάποια από τα ανοιχτά μέτωπα επιβάλλουν την ενίσχυση της πολιτικής γέφυρας με τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης -αθόρυβα έχει ήδη εξασφαλίσει καλό επίπεδο συνεννόησης με την Κομισιόν, τους κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί για την προώθηση των εργασιακών, όπως για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο τα μηνύματα που εισπράττει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι το ΔΝΤ επιμένει στις ακραίες απαιτήσεις, γεγονός που καθυστερεί τη διαμόρφωση των συνθηκών για έναν έντιμο συμβιβασμό σχετικά με τα μέτρα-αντίμετρα. Σε κάθε περίπτωση αναμένει ένα θετικό «σήμα» από το σημερινό Eurogroup, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο της πολιτικής διεκδίκησης κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη και στο περιθώριο αυτής.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος από τη στιγμή που προσγειώθηκε χθες στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρισκόταν σε «διαρκή επικοινωνία» για την επικαιροποίηση της τακτικής, εξακολουθούσε να συστήνει στους υπουργούς του να καταφέρουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο προτού μπουν στην αίθουσα του Eurogroup. Μάλιστα οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο στόχος της τετραμερούς, με τη συμμετοχή του κ. Τσακαλώτου (ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής), από την Κομισιόν το πιθανότερο του Πιερ Μοσκοβισί, από το ΔΝΤ του Πολ Τόμσεν και από τον ESM του Κλάους Ρέγκλινγκ, αφορά στο «γκρουπάρισμα» των ζητημάτων που βαίνουν προς επίλυση αλλά και των εκκρεμοτήτων στην πορεία προς την επόμενη συνεδρίαση.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos